Apua!

Rosan koodi -peli julkaistiin syksyllä 2016. Pelin tarkoituksena on kerätä koodeja, joita oli julkaisun aikoihin piilotettu erilaisiin oikeisiin paikkoihin ja nettiin. Keväällä 2020 peli julkaistiin uudelleen siten, että vanhentuneiden tehtävien koodit löytyvät enää vain tallenteina. Peli on kuitenkin edelleen täysin pelattavissa.

Miten peli toimii?

Kun syötät koodin pelin koodikenttään, näet palkinnoksi videon. Aina kun saat keräättyä viisi koodia, Rosan koodin tarina etenee!

Tallentaminen

Peli tallentuu automaattisesti käyttämääsi selaimeen. Painamalla tallennusnappia saat nettiosoitteen, jonka avaaminen toisessa selaimessa tallentaa pelin myös siihen.

Aikuisille

Rosan koodin -pelin tavoitteena on innostaa alakouluikäiset ohjelmoinnin pariin. Pelin sisältämä 6-osainen animaatiosarja kertoo supersankari Rosasta, jonka tehtävä on pelastaa maailma pahalta Griefmasterilta keräämällä 50 koodinpalaa. Pelissä edetään samalla logiikalla, eli keräämällä koodeja ratkaisemalla kooditehtäviä. Tehtävälistauksesta löytyvät 50 tehtävää sisältävät ohjeet mistä koodit löytyvät. Niitä on ripoteltu ympäri nettiä, alakouluikäisille tuttuihin palveluihin.

Lisätietoa

Tehtävien yksityiskohtaisen kuvauksen löydät R05AN K00D1 - Opettajan ja kasvattajan oppaasta. Opas on elävä dokumentti ja kommentoimalla siitä saadaan kaikille hyödyllinen!

Voit herätellä keskustelua pelistä kiinnostuneiden aikuisten kesken Rosan koodi Facebook-ryhmässä.

Tietosuoja

Palvelun kautta ei tallenneta käyttäjää yksilöivää tietoa.